top of page

Johan en Wendy

Al weer even geleden ontmoette ik Johan en Wendy in mijn fotostudio. Onder het genot van koffie en thee ontstond er gelijk al een gezellig en vertrouwd gesprek. Hun trouwdag moest één groot feest worden en genieten stond bovenaan! Juni 2020 zouden zij elkaar het jawoord gaan geven in de tuin van Schoudee met Love Stories by Es als trouwfotograaf. Alle voorbereidingen oor hun grote dag werden getroffen. Zo gingen we samen op pad voor een loveshoot. De foto's gebruikte ik voor het ontwerp van de trouwkaart. Zoals vele anderen kwam er aan alle voorpret eenn einde door Covid. J & W besloten hun dag te verzetten in de hoop het volgende jaar alles wel naar hun wens te kunnen laten verlopen. In de tussentijd veranderde er veel. Zo besloot de trouw- en feestlocatie dat ze voorlopig geen huwelijksfeesten meer gingen inplannen en moesten J & W op zoek naar een nieuwe locatie. Niet zo gemakkelijk, maar toch gelukt en hoe! In de Oesterdam, een luxe trouwlocatie aan het water in Tholen gaven zij op 2 september elkaar het jawoord.

zwartwit foto van een kussend bruidspaar

Toen we halverwege de middag bij de trouwlocatie aankwamen zat de sfeer er goed in. De zon was inmiddels volop aan het schijnen en alles klopte. Trouwen op het strand, dat was het idee. Wat was het dan fantastisch te zien dat dit allemaal volgens plan door kon gaan en J & W zo toch de  perfecte bruiloft kregen waar ze bijna twee jaar eerder zo van gedroomd hadden. Als je trouwt aan het water met jachthaven dan kom je als bruidegom uiteraard met een boot aan! Na enig stuntwerk in het water meerde Johan aan. De bruid? Die werd weggegeven door haar beste vriendin en kwam wat veiliger, lopen, aan. Na het jawoord, een intense eerste kus als man & vrouw en het aanschuiven van de ringen waren J & W dan toch eindelijk in de echt verbonden! Op het dakterras boven werden de gasten voorzien van een glas bubbels en kon de bruidstaart worden aangesneden. Spontaan werd besloten de groepsfoto's ongedwongen op het terras te maken. Geweldig toch? Waarom zou je je aan het draaiboek houden als het zoveel beter voelt om alles maar een beetje ongepland op z'n beloop te laten? Bij Lovestories by Es ben je dan aan het juiste adres. Niets moet en alles mag, daar sluit ik mij volledig bij aan.

trouwfoto in het bos van Bergen op Zoom maken

In tegenstelling tot de weken ervoor, begon de ochtend met een zachte temperatuur en werd er zelfs volop zon afgegeven in de middag. Voor het ouderlijk huis van Johan stond de trouwauto al te wachten. Een prachtig Italiaans maatpak hing klaar voor de bruidegom. Na het aankleden, waarbij Johan geholpen werd door zijn moeder en zijn beste vriend, begaf ik me naar het huis van J & W. Hier waren de vriendinnen van de bruid en haar weddingplanner al druk in de weer om Wendy er op en top uit te laten zien.Tijd om de jurk aan te trekken. Met zoveel hulp verliep alles soepel en kon Johan zijn bruid al snel in de armen nemen. Nu kon de dag samen beginnen. Onderweg naar de fotoshootlocatie stopten we nog even bij het verpleegtehuis waar de maat van Johan wordt verzorgd. Zo was hij er toch een beetje bij. De fotoshoot vond plaats in de bossen van Bergen op Zoom. Een zeer veelzijdige plek waar je naast bossen ook zandduinen, water en heide hebt, Laten we net geluk hebben dat de heide volop in bloei stondNaast mij als fotograaf hadden J & W ook twee filmers ingehuurd om hun trouwdag vast te laten leggen. Afwisselend schoten we de meest prachtige beelden. De betoverende sfeer zo midden in de heide en de stoerheid van de bossen waren een geweldige combi. Het komt niet vaak voor, maar deze keer was de planning zo lekker ruim dat we tijd over hadden. Spontaan besloot het stel dat we met z'n allen dan maar lekker moesten gaan lunchen bij de naastgelegen Brasserie De Berk. Wat een gezellig uur was dat ook weer! Wat hebben we gelachen, helemaal toen de Iced Coffee van Wendy geserveerd werd. Dit bleek een complete koffie ijscoupe te zijn met heel veel slagroom en chocolade. Daar zit je dan in je bruidsjurk, die ook nog eens schoon moest blijven:-).

Lieve Johan en Wendy, inmiddels kennen we elkaar best wel aardig. Wat ben ik blij dat jullie droom toch nog uit kon komen en wel op deze fantastische manier! Jullie straalden! De locatie, de gasten, het weer...alles werkte 100% mee en dat was zo genieten! Ik wens jullie al het moois voor de toekomst en blijf vooraf zoveel genieten van elkaar als jullie nu al doen!

bruid in de bloeiende heide

Lieve woorden

'

Lieve Esther, De kennismaking tussen ons (ondertussen 1.5 jaar geleden) voelde meteen goed! Wat was je enthousiast en wat had je mooie boeken en portretten om te laten zien. We hoefden dan ook niet lang te twijfelen om jou te vragen onze bruiloft vast te leggen.We kregen een loveshoot cadeau en konden hierbij alvast wennen aan de werkwijze van jou. Wat hadden we mooie foto's voor het afdrukken van onze trouwkaart! En ook deze heb je met liefde geleverd! Op de avond van de bruiloft kregen we al een hele mooie foto te zien, die zeker voor Johan enorm waardevol is! De dag begon met fantastisch weer en hier speelde je goed op in! Je was zo enthousiast over alles en je stelde ons daarmee op ons gemak! De fotoshoot ging snel voorbij en hierdoor hadden we nog tijd om gezellig samen te lunchen op de foto locatie. Dat was zo fijn! Je hebt echt prachtig werk geleverd en we zijn je hier onwijs dankbaar voor! We zullen je echt aanraden bij iedereen. Je bent een fotograaf met passie voor je werk en dat zie je ook terug in het resultaat! Het was een geweldige dag, mede dankzij jou!

bottom of page